Studentski zbor Sveučilišta Sjever sudjelovao na sjednici Hrvatskog studentskog zbora

Studentski zbor Sveučilišta Sjever sudjelovao je na petoj sjednici Hrvatskog Studentskog zbora koja se održala u Mostaru, 15. veljače 2020. godine. Kao predstavnik SZ-a Sveučilišta Sjever na sjednici je sudjelovao zamjenik predsjednika Dominik Sever, student Multimedije.

Na održanoj sjednici razmatrane su brojne teme, a održana je i posebna tematska sjednica na temu organizacije nadolazećeg, 78. zasjedanja Europske studentske unije (ESU), kojem je ove godine Republika Hrvatska domaćin. Na skupu će studentske organizacije moći razmijeniti brojna iskustva, a jedan od rezultata bit će i preporuke za daljnji razvoj i jačanje studentskog standarda i sudjelovanje studenata u svim razinama društvenoga života.

Hrvatski studentski zbor krovno je predstavničko tijelo te okuplja studentske predstavnike svih visokih učilišta Republika Hrvatske, a Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pridruženi je član Hrvatskog studentskog zbora.

Studentski zbor Sveučilišta Sjever ovim se putem zahvaljuje Sveučilištu u Mostaru na gostoprimstvu.

U privitku fotogalerija studenta Dominika Severa.


NATJEČAJ STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA SJEVER ZA FINANCIRANJE STUDENTSKIH PROGRAMA U 2019. GODINI

Temeljem članka 45. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta Sjever i članka 4. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora te programa studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta Sjever i Odluke Studentskog zbora s 4. sjednice Studentskog zbora od 25. veljače 2019. godine, Studentski zbor Sveučilišta Sjever, dana 6. ožujka 2019. godine raspisuje

NATJEČAJ STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA SJEVER ZA FINANCIRANJE STUDENTSKIH PROGRAMA U 2019. GODINI

Cilj natječaja

Studentski zbor Sveučilišta Sjever objavljuje ovaj Natječaj kako bi potakao studente i studentske organizacije na provođenje većeg broja aktivnosti i doprinio podizanju kvalitete života studenata Sveučilišta Sjever.

Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju: 60.000,00 kn.

Rok za podnošenje prijava

Natječaj je otvoren od 6. ožujka 2019. godine do 5. travnja 2019. godine.

Prijave za natječaj dostavljaju se na adresu

Studentski zbor Sveučilišta Sjever, Sveučilišni centar Varaždin, 104. Brigade 1, 42000 Varaždin s naznakom “Natječaj za financiranje studentskih programa za 2019. godinu” ili predaju u Studentsku službu Sveučilišta, soba br. 7 (UNIN‐1).

Objave rezultata natječaja

Rezultati natječaja bit će objavljeni na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Sveučilišta (www.unin.hr i www.sz.unin.hr.) sukladno odredbama članka 11. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora te programa studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta Sjever.

 

SVA POTREBNA DOKUMENTACIJA NALAZI SE NA OVDJE.


DANI KOMUNIKACIJA 2019. / prijava za naknadu troškova putovanja

Ukoliko želiš prisustvovati ovogodišnjem festivalu Dani komunikacija u Rovinju koji se održava od 28. do 31. ožujka 2019. godine, Studentski zbor Sveučilišta Sjever omogućuje naknadu troškova putovanja temeljem putnog naloga i troškova kotizacije (pravo imaju samo redovni studenti, po izboru).

Continue reading…


Prijedlog Povjerenstva o raspodjeli financijskih sredstava Studentskog zbora

Skupština Studentskog zbora prihvaća prijedlog Povjerenstva za provedbu natječaja za financiranje studentskih programa, a koji se odnosi na vrednovanje prijava odnosno projekata pristiglih na Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta Sjever za financiranje studentskih programa u 2018. godini.

Uvid u prijave/projekte pristigle na Natječaj i njihovo vrednovanje Povjerenstvo je provelo na temelju dva kriterija:
(1) obvezan sadržaj Prijave – prema Natječaju Studentskog zbora
(2) vrednovanje prijavljenih programa – prema Članku 10. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Sjever.

Ukupan iznos sredstava od 55.000,00 kn Povjerenstvo je dodijelilo prijavljenim projektima prema sljedećoj rang-listi:

PRIJEDLOG ODLUKE:

Udruga Projekt Sredstva tražena od Studentskog zbora Sveučilišta Sjever Sredstva koja predlaže Povjerenstvo
1 Udruga MOP MOP 7 Festival Multimedije

28.000,00 kn

20.000,00 kn
2 MetaStudij Art časopis – Praksa

42.733,75 kn

18.000,00 kn
3 Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever Redovni program rada Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever

43.000,00 kn

 

 

17.000,00 kn
4 Sportska udruga Sveučilišta Sjever Redovni program rada Sportske udruge Sveučilišta Sjever

30.000,00 kn

5 Nogometna udruga Sveučilišta Sjever Redovni program rada Nogometne udruge Sveučilišta Sjever

25.000,00 kn

 

6 Odbojkaška udruga SveučilištaSjever Redovni program rada Odbojkaške udruge Sveučilišta Sjever

15.000,00 kn

 

 

Sukladno st. 5 čl. 7 Pravilnika o financiranju Studentskog zbora, studentskih programa, projekata i drugih studentskih aktivnosti te raspolaganje sredstvima Studentskog zbora, pojedinci i organizacije koje su prijavile svoje aktivnosti na Natječaj imaju pravo na žalbu Studentskom zboru ukoliko nisu zadvoljni prijedlogom Povjerenstva.

Rok za predaju žalbe je sedam (7) dana od primanja obavijesti o odluci Povjerenstva.
Žalbe se predaju u pisanom ili elektronskom obliku Studentskom zboru.

 

Predsjednica Studentskog zbora:
Predsjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta Sjever
Andrea Kljaić, v.r.


Brucošijada stoljeća u najavi: Vesna Pisarović i Pravila Igre zabavljat će studente

Došlo je vrijeme da poželimo dobrodošlicu brucošima i sa stilom ih uvedemo u studiranje na Sveučilištu Sjever!

Ovogodišnja Brucošijada održat će se u petak 19.10 u Areni Varaždin te će na njoj nastupiti Pravila igre i Vesna Pisarović (stari repertoar) .

Karte možete kupiti na ulazu u Sveučilište od ponedjeljka 15.10. U Varaždinu karte prodaju Nives Domjan i Leona Kušter, a u Koprivnici Andrea Kljaić.

Redovna cijena karata je 30kn, a na dan Brucošijade 40kn.

Organizatori: Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište Sjever i Geotehnički fakultet Varaždin


Natječaj za financiranje studentskih programa za 2018. godinu

Na temelju članka 45. Statuta Studentskog zbora Sveučilišta Sjever i članka 4. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora te programa studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta Sjever i Odluke Studentskog zbora sa 13. sjednice Studentskog zbora od 17. srpnja 2018. godine, Studentski zbor Sveučilišta Sjever, dana 03. rujna 2018. godine raspisuje

Natječaj za financiranje studentskih programa za 2018. godinu

Ovim natječajem reguliraju se kriteriji dodjele sredstava te način vrednovanja studentskih projekata koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti.
Više u prilogu ove obavijesti.

VIŠE NA UNIN.HR


Andrea Kljaić nova predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Sjever

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Studentskog zbora održanoj 14. lipnja 2018. izabrana je nova predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Sjever.

Andrea Kljaić, studentica druge godine preddiplomskog studija Novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici obnašat će funkciju predsjednice SZ-a, a na funkciji će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika SZ-a Višeslava Kirinića.

Nives Domjan, predstavnica preddiplomskog studija Tehnička i gospodarska logistika izabrana je za zamjenicu predsjednice Studentskog Zbora Sveučilišta Sjever.

Za predstavnike studenata u Senatu Sveučilišta Sjever izabrani su predstavnici po pojedinim studijima i Sveučilišnim centrima i to ukupno 5 predstavnika, a oni su: Andrea Kljaić, Nives Domjan, Nedeljko Bukovčan, Leona Vertuš i Juraj Ostović.

Za tajnika Studentskog zbora Sveučilišta Sjever izabrana je Anja Kralj, predstavnica studenata diplomskog studija Odnosa s javnostima.

Leona Vertuš, predstavnica studenata diplomskog studija Medijskpg dizajna, izabrana je za studentsku pravobraniteljicu Sveučilišta Sjever.

Kako je propisano Statutom Studentskog zbora predsjednik Studentskog zbora i njegov zamjenik istovremeno su imenovani predsjednikom i zamjenikom Skupštine Studentskog zbora.

 


Brucošijada 2017. uz Psihomodo pop, Eternal Blue i Buđenje

Iza nas je još jedna Brucošijada organizirana u suradnji sa Studentskim zborom Fakulteta informacija i organizacije i Studentskim zborom Geotehničkog fakulteta Varaždin.

Za dobru zabavu poprinuli su se predgrupa Buđenje, Eternal Blue i Psihomodo pop sa najvećim hitovima koji su se čuli iz balona dvorane Graberje.

Hvala svima koji su došli. Vidim se dogodine!

 


Studenti Sjevera na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić

Sjećate se prijavljivanja na Školu medijske kulture dr.Ante Peterlića sufinanciranu od strane Studentskog zbora?
Pročitajte kako su se studentica Katarina Hrabar i student Domagoj Lulić proveli i zašto je studentica Tamara Bregović odlučila ponovno pohađati školu.

https://www.unin.hr/2017/10/studenti-sveucilista-sjever-po-drugi-put-na-skoli-medijske-kulture-dr-ante-peterlic/