OSNOVANA UDRUGA MOP SVEUČILIŠTE SJEVER

U srijedu 16. travnja u Sveučilišnom centru Varaždinu na Sveučilištu Sjever osnovana je nova udruga. Udruga MOP Sveučilište Sjever nastala je kao rezultat aktivnosti sadašnjih i bivših studenata Odjela za Multimediju, oblikovanje i primjenu, a cilj udruge je organiziranja, promicanja, razvitka i unapređenja multimedijalnih sadržaja i razvoja audiovizualne djelatnosti na Sveučilištu Sjever.

Uz podršku doc. dr. sc. Damira Vusića, v.d. prorektora Sveučilišnog centra Varaždin i asistentice Nikoline Bolčević, dipl. ing., više od deset sadašnjih i bivših studenata Sveučilišta Sjever okupilo se kako bi održali Sjednicu osnivačke skupštine. Za predsjednika udruge MOP izabran je Fran Mubrin, dopredsjednica je Zrinka Duić, tajnik Igor Pičuljan, a uz njih troje upravni odbor još tvore Tomislav Kozulić i Matej Robić kao članovi. U nadzorni odbor izabrani su Siniša Medved kao predsjednik odbora, te Ana Maria Babić i Dario Črnila kao članovi odbora.

Sjednica je ujedno bila i prilika za predstavljanje nadolazećeg MOP 03 – festivala multimedije koji će ove godine biti održan u Varaždinu od 22. do 25. svibnja. Uz udrugu MOP kao organizatore, suorganizator festivala je Studentski zbor Sveučilišta Sjever. Na sjednici udruge pridružili su se i predstavnici udruge VUDU iz Varaždina čiji će članovi zbog bliskih ciljeva i srodnih djelatnosti udruge, partnerski sudjelovati u programskom djelu festivala MOP 03.

 

Udruga-MOP-1024x681